Öljypohjainen vai vesipohjainen puhdistus?

Ensimmäisen teinipurkauksen jälkeen olet sisäistänyt yhden perustotuuden hyvästä ihosta: Sillä, miten puhdistat ihosi, on merkitystä. 

Liiallinen puhdistus poistaa iholtasi sen luonnolliset öljyt, jolloin ihosi jää kuivaksi, herkäksi ja ehkä jopa rasvaiseksi, kun ihosi alkaa tuottaa liikaa öljyä kompensoidakseen. Mutta jos iho ei puhdistu tarpeeksi, lika ja epäpuhtaudet voivat aiheuttaa aknea ja tukkeutuneita ihohuokosia.

Mitä eroa on vesipohjaisella ja öljypohjaisella puhdistuksella?

  • Vesipohjainen puhdistus: Nämä puhdistustuotteet ovat usein vaahtoavia, kuorivia tai kosteuttavia ja toimivat huuhtelemalla hiukkasia pois ihon uloimmasta kerroksesta.. Tämäntyyppiset puhdistustuotteet voivat olla sekä tehokkaita että hellävaraisia. Voimakkaammat tuotteet voivat sisältää sulfaatteja, joita pidetään suurina aseina kasvojen puhdistuksessa. Mikkelivesi on puolestaan paljon hellävaraisempi vesipohjainen puhdistusaine. Mikkelivesi on vaahtoamaton emulsio, joka kerää iholle likaa, bakteereja ja meikkiä ja poistaa ne hellävaraisesti kuivattamatta ihoa.
  • Öljypohjainen puhdistus: Ajatus öljyn käytöstä rasvan poistamiseen iholta päivän päätteeksi tuntuu ristiriitaiselta. Ylimääräinen öljy on kuitenkin se, mitä yrität poistaa. Yllättävää kyllä, juuri tätä öljypohjainen puhdistus tekee. Öljypohjainen puhdistus toimii periaatteella, että öljy vetää puoleensa öljyä. Koska liika tali johtaa rasvaiseen ihoon ja voi aiheuttaa esimerkiksi aknea. Öljypuhdistus hajottaa talia ja poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia. (Toisin kuin vesipohjainen puhdistusaine, joka yksinkertaisesti kuorii kaiken pois iholta).

Öljypohjainen puhdistus on myös hellävaraisempi iholle, sillä ihon päällä oleva luonnollinen öljykerros jää koskemattomaksi, joten herkän ja ruusufinnille alttiin ihon omaaville ihmisille se aiheuttaa vain vähän ärsytystä. Mutta vaikka öljypohjainen puhdistus on hellävaraista, se ei tarkoita, etteikö se olisi tehokasta. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat loistavia meikin liuottamiseen, joten jos sinulla on tapana käyttää meikkipohjaa tai meikkiä, öljypohjainen puhdistusaine voi auttaa sinua saamaan täydellisen puhtauden.

Millainen puhdistusaine sopii parhaiten ihollesi?

Valinta eri puhdistusainetyyppien välillä riippuu pitkälti ihotyypistäsi.

Öljypohjainen puhdistus

  • Sopii parhaiten: Meikin käyttäjille, kuivalle ja herkälle iholle.
  • Vältä: Rasvainen, akneen taipuvainen iho.

Öljypuhdistusaineen koostumus on silkkinen ja ylellinen. Öljypuhdistusaine on erinomainen vaihtoehto kaikkien ihotyyppien meikkipesijöille, sillä se pystyy hajottamaan ja poistamaan meikin.

Öljypuhdistusaineen käyttö rasvaiselle iholle ei kuitenkaan ole paras yhdistelmä. Ihmisille, joiden iho tuottaa enemmän öljyä kuin iho tarvitsee, öljypuhdistus pikemminkin pahentaa ihoa kuin auttaa pitkällä aikavälillä. Tämä on ongelma erityisesti akneen taipuvaiselle iholle.

Koska meillä on tapana pestä puhdistusöljy pois öljyä hylkivällä vedellä, on tavallista, että öljyt jäävät iholle. Tämä on hyvä asia niille, joilla on herkkä ja kuiva iho, sillä öljy korvaa sen, mitä iho ei pysty tuottamaan, ja tuloksena on pehmeämpi ja kosteampi iho.

Vesipohjainen puhdistus

  • Sopii parhaiten: Rasvaiselle, akneen taipuvaiselle iholle.
  • Vältä: Kuiva, herkkä iho.

Vesipohjainen puhdistus on usein kevyt kuorinta, mikä tarkoittaa, että se voi poistaa likaa ja epäpuhtauksia syvältä huokosista. Tämä intensiivisempi puhdistus tekee siitä rasvoittuvan ihon omaavien ihmisten on helppo poistaa tali ja lika. Siksi ihmiset, joilla on rasvaisempi ihotyyppi, pitävät tämäntyyppistä puhdistusta tehokkaampana. Vaahdot ja muut voidepohjaiset puhdistusaineet saattavat olla hieman liian voimakkaita kuiville ihotyypeille, varsinkin jos ihosi on herkkä.

Voiko öljyä ja vettä sekoittaa?

  • Sopii parhaiten: Rasvaiselle, sekaiholle ja normaalille iholle. Meikkiä käyttäville.
  • Vältä: Liian kuivunut ja herkkä iho. (Kuivemmille ihotyypeille, jotka haluavat toisen puhdistuskierroksen varmistaakseen, että kaikki epäpuhtaudet ovat poistuneet, kokeile öljypuhdistuksen jälkeen mietoa mikkelivettä!

Sinun ei välttämättä tarvitse valita öljypohjaisen ja vesipohjaisen puhdistusaineen välillä. Kaksoispuhdistus - tarkoittaa, että käytät samanaikaisesti sekä öljy- että vesipuhdistusainetta. Kaksoispuhdistus on "monien ihonhoitorutiinien selkäranka, erityisesti korealaisessa.

Kaksoispuhdistus toimii juuri niin kuin se kuulostaa: sen sijaan, että valitsisit yhden puhdistusainetyypin toisen sijaan, käytät kaksoispuhdistusta. Aloita öljypohjaisella puhdistusaineella epäpuhtauksien, lian ja meikin poistamiseksi ja käytä sen jälkeen hellävaraista vesipohjaista puhdistusainetta ylimääräisen öljyn ja jäljelle jääneiden likahiukkasten poistamiseksi.

Oikean puhdistusaineen löytämiseen voi kulua aikaa, ennen kuin saat selville, mikä sopii parhaiten ihotyypillesi. Kannattaa kuitenkin tutkia vaihtoehtoja, sillä puhdistus on ihonhoitorutiinisi perusta. Yritä olla kokeilematta liikaa tuotteita kerralla, jotta voit todella arvioida kunkin tuotteen tehokkuutta ja nähdä, miten ihosi reagoi.