Miksi sinun pitäisi käyttää aurinkovoidetta?

Useimmat meistä tietävät, miten tärkeää on käyttää aurinkovoidetta kesäkuukausina, jotta vältytään auringonpolttamilta ja -vaurioilta, mutta aurinkovoiteen tulisi todella olla ennaltaehkäisevä terveystoimenpide ympäri vuoden. Käytä aina aurinkovoidetta, ihon väristä tai sävystä riippumatta. Aurinkovoide on peräisin muinaisesta Egyptistä, jossa käytettiin riisileseuutetta ja jasmiinia suojaamaan ihoa auringolta. Kemistit keksivät ensimmäisen kaupallisen aurinkovoiteen vuonna 1936. Nykyaikaiset aurinkosuojat ovat vesipohjaisia, ja niitä on monissa kosmetiikka- ja kauneustuotteissa, kuten pohjusteissa, pohjamaaleissa, seerumeissa ja voiteissa.

Miksi aurinkovoidetta kannattaa käyttää aina, myös pilvisinä päivinä.

Jopa 80 prosenttia auringonsäteistä voi kulkea pilvien läpi, joten jos luulet, että on "OK" luopua suojauksesta pilvisenä päivänä, mieti uudestaan. Aurinkosuojaus on tärkeä ennaltaehkäisevä terveystapa, jota tulisi ylläpitää ympäri vuoden, myös talvikuukausina. Lumi voi heijastaa jopa 80 prosenttia ultraviolettisäteistä (UV-säteistä), mikä lisää riskiä altistua auringon aiheuttamille vaurioille.

Aurinkosuojauksen hyödyt

Aurinkosuoja on parhaiten varjeltu kauneussalaisuus, joka ei oikeastaan olekaan salaisuus. Monet meistä tietävät jo, että tarvitsemme SPF aurinkovoidetta kun otamme iloisesti aurinkoa rannalla. Mutta jos haluat pitää ihosi säteilevänä ja terveenä pitkällä aikavälillä, sinun on myös käytettävä aurinkovoidetta päivittäin.

  1. Ihosyövän riskin vähentäminen

Aurinkovoide suojaa ihoa ja vähentää ihosyövän riskiä. Itse asiassa ihosyöpäsäätiö väittää, että aurinkovoiteen käyttö, jossa on mukana SPF-faktorilla 15 vähentää okasolusyövän riskiä 40 prosenttia ja melanooman (tappavin ihosyöpä) riskiä jopa 50 prosenttia.

  1. Suojaaminen auringonpolttamalta

Tiesitkö, että auringonvalo koostuu itse asiassa kahdentyyppisistä haitallisista säteistä, UVA- ja UVB-säteistä. UVA-säteet (joita käytetään myös solariumeissa) liittyvät pääasiassa pitkäaikaisiin ihovaurioihin, kuten ryppyjen muodostumiseen, ja ne ovat yhteydessä myös tiettyihin ihosyöpiin. UVB-säteet aiheuttavat kuitenkin auringonpolttamia, ja niiden uskotaan aiheuttavan useimmat ihosyövän muodot. Onneksi aurinkovoide suojaa ihoa UV-säteiltä absorboimalla ja heijastamalla auringonvaloa.

  1. Vältä tulehdusta ja punoitusta

Liian pitkä oleskelu auringossa aiheuttaa auringonpolttamia, voimakasta punoitusta ja ihon tulehdusta. Auringon ultraviolettisäteet vahingoittavat ihoa, joka muuttuu punaiseksi, kun elimistö ohjaa lisää verta vaurioituneelle alueelle korjaamaan vaurioita.

  1. Estää ryppyjen ja juonteiden muodostumisen

Kun on kyse ryppyjen ja juonteiden muodostumisesta, yksi tehokkaimmista ennaltaehkäisemismenetelmistä on auringolta suojautuminen. Pitkäaikainen altistuminen UVA-säteilylle vanhentaa ihoa ennenaikaisesti ja johtaa kollageenin ja ihon kimmoisuuden heikkenemiseen. Itse asiassa noin 90 prosenttia näkyvistä ikääntymisen merkeistä johtuu auringon aiheuttamista vaurioista. Ottamalla käyttöön SPF päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, voit torjua ikääntymisen varhaisia merkkejä pienellä vaivalla.

  1. Vältä läiskät ja hyperpigmentaatio.

Ihon epätasainen pigmentaatio (tai hyperpigmentaatio) tarkoittaa, että ihon osat värjäytyvät tai tummuvat epäsäännöllisesti. Tämä voi olla perinnöllistä, mutta se voi johtua myös auringolle altistumisesta. Pigmenttiläiskiä voi esiintyä kasvoissa, käsissä ja muissa kehon osissa, jotka altistuvat säännöllisesti auringolle. Hyvät uutiset? On olemassa helppo tapa välttää tummia läiskiä (sekä auringonpolttamia, ryppyjä ja ihosyöpää) - ja ratkaisu on seuraavanlainen käyttää aurinkosuojaa ympäri vuoden, ei vain kesällä.

Mikä SPF on paras päivittäiseen käyttöön?

Kun valitset aurinkovoidetta, etsi sanontaa "laajakirjoinen". Tämä kuvaus osoittaa, että kaava suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä. Tarkista sitten aurinkosuojakertoimen numero (SPF), jolla arvioidaan aurinkosuojan tehokkuutta UV-säteiden torjunnassa. Parhaan suojan saat valitsemalla aurinkovoiteen, jossa on vähintään SPF 15.

Miten levitetään SPF?

  1. Käsittele ihoa ensin levittämällä seerumia.
  2. Levitä kohtuullinen määrä aurinkovoidetta käsiin.
  3. Käsien hierominen aurinkovoiteen lämmittämiseksi.
  4. Levitä ensin kasvoille - otsalle, nenälle ja poskille.
  5. Levitä sitten loput aurinkovoiteesta kasvoillesi. Levitä suurille alueille viimeiseksi - kaulalle ja rintakehälle.

5 suosituinta aurinkovoidettamme

Isntree - Hyaluronic Acid Watery Sun Gel 50ml

Aurinkovoiteet, jotka sisältävät SPF 50+ PA++++ suojaamaan ihoa auringon ultraviolettisäteiltä. Aurinkogeeli sisältää keramideja ja kahdeksan erilaista hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat ihoa. Sopii käytettäväksi ympäri vuoden.

COSRX - Aloe Soothing Sun Cream 50ml

Tämä ihastuttava aurinkovoide ei ainoastaan auta suojaamaan ihoa UVA- ja UVB-säteiltä, vaan sen tiivistetyn aloe vera -pitoisuuden ansiosta se myös kosteuttaa ihoa intensiivisesti ja vahvistaa sen luonnollista kosteusbarrieria. Aloe Soothing Sun Cream SPF 50 PA+++ on koostumukseltaan kevyt ja imeytyy nopeasti ihoon jättäen sille pehmeän, raikkaan ja intensiivisesti kosteutetun tunteen.

Beauty of Joseon - Relief Sun 50ml

Aurinkovoide, jossa on aurinkosuoja SPF 50+ PA++++, joka suojaa ihoa tehokkaasti UVA- ja UVB-säteiltä. Sisältää ainesosia riisiuutetta ja viljapohjaisia probiootteja, jotka auttavat pitämään ihon joustavana ja kosteutettuna.Muotoiltu ilman oksibentsonia, oktinoksiaattia ja eläinperäisiä ainesosia, joten se on Relief Sun sopii herkälle iholle.

PURITO - Daily Go-To Sunscreen 60ml

Aurinkovoide, jossa on vahva UV-suoja SPF 50+ PA++++.Tuoksuton aurinkovoide sisältää centella asiatica -uutetta ja madecassosidia, jotka rauhoittavat ja suojaavat auringon ärsyttämää ihoa.Sopii kaikille ihotyypeille.

FRUDIA - Ultra UV Shield Sun Essence 50g

Tämä kosteuttava aurinkosuoja on koostumukseltaan kevyt ja ohut, joka antaa pitkäkestoisen suojan ja sitoo kosteutta iholle. Täysin vegaaninen aurinkovoide on EVE VEGAN -sertifioitu ja sisältää ravitsevia uutteita vitamiinipitoisista hedelmistä. Ei sisällä parabeeneja eikä keinotekoisia väriaineita.