Korealainen ihonhoitorutiini

Jos olet kiinnostunut kauneustrendeistä, olet luultavasti kuullut kaiken korealaisesta ihonhoidosta (tunnetaan myös nimellä K-Beauty).

Korealaiset kauneudenhoitotuotteet ovat peräisin Koreasta ja ne valmistetaan siellä. Ne on yleensä luotu korealaisen kauneusfilosofian mukaisesti.

Korealaisia kauneustuotteita on kehitetty pitkän ajan kuluessa. Johdonmukaisuus ja omistautuminen antavat niiden himoitut tulokset. Ajattele, että se on kuin ero laihdutuksen ja puhtaan elämäntavan välillä.

Periaatteessa rutiinissa on kyse ihon kunnioittamisesta. Sen sijaan, että käytettäisiin tuotteita, jotka ovat täynnä haitallisia ainesosia, jotka poistavat ihon luonnollisen suojakerroksen, korealaisessa ihonhoitofilosofiassa työskennellään ihon luonnollisen ekosysteemin kanssa puhdistamalla, kosteuttamalla, ravitsemalla ja suojaamalla ihoa, jolloin iho voi kukoistaa.

Mitä korealainen ihonhoito on?

Korealaisessa ihonhoidossa keskitytään ehkäisemään ja suojaamaan ihoa sen sijaan, että käytettäisiin tuotteita vaurioiden korjaamiseen.

Korealaisessa ihonhoidossa on kyse ennaltaehkäisystä, mikä on aina parempi vaihtoehto, sillä kun vahinko on jo tapahtunut, ihoa voi olla vaikea palauttaa alkuperäiseen tilaansa.

Miksi se on niin hyvä?

Korealainen ihonhoitorutiini ei ollut yhden henkilön tai tuotemerkin keksintö. Se oli pikemminkin korealaisen ihonhoitoteollisuuden asteittainen kehitys, jota monet korealaiset seuraavat.

Korealainen ihonhoito on muuttanut ihonhoitoteollisuutta maailmanlaajuisesti ja herättänyt kauneus- ja ihonhoitotrendejä seuraavien ihmisten huomion.

Tämäntyyppinen rutiini ei ainoastaan tarjoa usein tehokkaita ja johdonmukaisia tuloksia, vaan se myös auttaa ihmisiä kunnioittamaan ihoaan ja ottamaan hieman ylimääräistä "omaa aikaa".

Mitä on "lasi-iho"?

Korealaisessa kauneusmaailmassa käytetään usein termiä "lasi-iho", jolla viitataan sileään, kirkkaaseen ja intensiivisesti kosteutettuun ihoon, joka näyttää läpikuultavalta.

5, 7, 10 tai 12 vaihetta?

Vaikka 10 on korealaisissa ihonhoitorutiineissa yleisin vaiheiden määrä, se on karkea arvio.

Yleensä korealaisiin kauneudenhoitorutiineihin kuuluu useita vaiheita. Yleisesti ottaen niissä keskitytään kuitenkin parantamaan ihoa hellävaraisesti ja saavuttamaan kestäviä tuloksia.

Loppujen lopuksi kyse ei ole tietyn määrän vaiheiden noudattamisesta, vaan ihonhoitorutiinin räätälöinnistä ihosi tarpeiden mukaan. Vaikka monet ihmiset aloittavat 10 askeleen rutiinilla, voit mukauttaa sitä ylös- tai alaspäin omien tarpeidesi tai mieltymystesi mukaan.

10 askeleen rutiini

Perinteinen 10-vaiheinen rutiini on yleisimmin käytetty menetelmä korealaisen ihonhoitorutiinin suorittamiseen.Kymmenvaiheinen rutiini voi tuntua melko ylivoimaiselta, mutta kun alat nähdä tuloksia, jäät koukkuun. 10-vaiheinen rutiini voidaan jakaa neljään vaiheeseen: puhdistus, valmistelu, ravinto ja suojaus. Lue lisää 10 vaiheesta täältä.

5-vaiheinen rutiini

Tässä kevyemmässä versiossa suosittu 10 askeleen rutiini puolitetaan. Nämä viisi vaihetta sopivat täydellisesti niille, joilla on pieni budjetti tai vähän aikaa, sillä ne ovat tärkeimmät ja perusasioita, jotka kannattaa tehdä joka aamu.

 1. Öljypohjainen puhdistus
 2. Vesipohjainen puhdistus
 3. Toner
 4. Kosteusvoide
 5. SPF

7-vaiheinen rutiini

Verrattuna 10-vaiheiseen rutiiniin, tästä rutiinista puuttuu kuoriva tuote, levynaamiot ja kosteusvoide. SPF.

7-vaiheinen rutiini sopii parhaiten useimpiin iltoihin, koska siinä ei ole erityistä SPF ja koska sinun ei tarvitse kuoria ihoa tai käyttää naamiota joka päivä.

 1. Öljypohjainen puhdistus
 2. Vesipohjainen puhdistus
 3. Toner
 4. Sheet Mask
 5. Seerumi
 6. Silmänympärysvoide
 7. Kosteusvoide

12 askeleen rutiini

Kyllä, vaiheita on vielä lisää. Jos pääset 10 askeleeseen ja haluat jatkaa, toinen yleinen askel on 12 askeleen rutiini.

Noudata ensin 10 askeleen rutiinia ja sisällytä siihen nämä kaksi lisäaskelta:

11. Sumu

Jos olet oppinut rakastamaan sitä kasteisuutta, joka liittyy siihen "lasi-ihoon", jonka eteen olet niin kovasti työskennellyt, säännöllinen sumu auttaa ylläpitämään ja aktivoimaan uudelleen käyttämäsi tuotteet.

12. Viihdyttävä kasvohoito

Viikoittainen kasvohoito hieronnan kera ei ole harvinaista korealaisille ja niille, jotka noudattavat uskollisesti korealaista ihonhoitorutiinia.

Aamu- ja iltarutiinit

Aamu- ja iltarutiinien ei tarvitse olla samanlaisia.

Aamurutiinit voivat olla paljon virtaviivaisempia, ja niissä voidaan keskittyä kosteutukseen ja aurinkosuojaan.

Iltaan voi varata pidempiä hoitorutiineja, kuten kuorinta-aineita, silmänympärysvoidetta, naamioita ja muuta.

Eri ihotyypit

Eri ihotyyppien on ehkä pidettävä mielessä muutama asia, kun he valitsevat parhaat tuotteet ja vaiheet korealaiseen ihonhoitorutiiniinsa.

Rasvainen iho iholle

Vaikka ehkä luuletkin, ei ole intuitiivista käyttää öljypohjaista puhdistusainetta rasvaiselle iholle. Jos sinulla on rasvainen iho, älä pelkää kaksoispuhdistusta.

Rasvoittuvan ihotyypin kasvovesi kannattaa valita kevyestä ja vähemmän pehmentävästä koostumuksesta.

Kuivalle iholle

Erityisen kuivasta ihosta kärsivien kannattaa käyttää vain öljypohjaista puhdistusainetta. Kiinnitä huomiota siihen, miltä ihosi tuntuu, ja tee päätös, joka on järkevin.

Kuiva iho hyötyy kosteuttavista aineista, kuten hyaluronihaposta.

Yhdistelmäiholle

Jos sinulla on sekaiho, valitse tuotteita, jotka auttavat tasapainottamaan ihoasi.

Akneen taipuvaiselle iholle

Jos sinulla on aktiivinen aknepurkaus, voit jättää kuorinnan väliin, kunnes ihosi on tasapainossa.

Pisteet

Korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheiden määrä voi tuntua ylivoimaiselta, mutta sen ei tarvitse olla.

Ihosta huolehtiminen on eräänlaista itsehoitoa ja siten itserakkautta. Kun pääset jyvälle, nämä vaiheet eivät vie paljon aikaa.

Tärkeintä korealaisessa ihonhoitorutiinissa on selvittää ihon kohdennetut hoitotarpeet. Sen jälkeen voit käsitellä niitä hellävaraisesti oikeilla tuotteilla. Lisäksi oikea soveltaminen on yhtä tärkeää - sekä niiden käyttötapa että -järjestys. Nestemäiset tai kevyemmät tuotteet (kuten puhdistusaineet ja kasvovedet) levitetään ensin, ja sitten tikapuut jatkuvat raskaampina ja paksumpina (kuten kosteusvoiteet ja SPF).