Etanoiden lima: Miksi sitä käytetään ihonhoitotuotteissa?

Etanoiden lima, joka tunnetaan myös nimellä etanan eritys tai etanoiden lima, on yksi ihonhoitomaailman elinvoimaisimmista ainesosista. Kyllä, etanat, kuten ne pienet eläimet, jotka elävät puutarhassasi tai esiintyvät hienojen ranskalaisten ravintoloiden ruokalistalla. Monet suhtautuvat ainesosaan epäilevästi, mutta jos sen yli pääsee, etanoiden lima on yllättävän tehokas ainesosa. Ihotautilääkärit huomauttavat, että etanoiden limaa ei ole tutkittu aivan yhtä hyvin kuin monia muita ihonhoitoaineita, joten meidän on tärkeää ymmärtää syy hypeen.

Pikatietoa etanoiden limasta

 • Hyödyt: Kosteuttaa ihoa, edistää kollageenin tuotantoa, auttaa paranemisessa ja uudistumisessa.
 • Kenen tulisi käyttää sitä: Yleisesti ottaen etanoiden limaa voidaan käyttää kaikille ihotyypeille, mutta sen kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi se sopii erityisen hyvin kuivaihoisille. Ellet ole allerginen ainesosalle, useimmat ihmiset sietävät sitä yleensä hyvin.
 • Kuinka usein voit käyttää sitä: Tämä riippuu pitkälti siitä, miksi käytät sitä - koska etanoiden limaa on niin paljon hyötyä. Yleisesti ottaen voit käyttää etanoiden limaa kerran tai kaksi kertaa päivässä.
 • Toimii hyvin: Etanoiden limaa yhdistetään usein antioksidantteihin ja retinoliin sekä tavallisiin ihonhoitoaineisiin, kuten C-vitamiiniin, glykolihappoon ja muihin kosteuttaviin ainesosiin.

Mitä etanoiden lima on?

Yksinkertaisesti sanottuna se on etanan erite minkä vuoksi se tunnetaan myös nimellä etanan eritysfiltraatti tai SSF, ja se mainitaan ainesosien pakkausmerkinnöissä. Etanat tuottavat ja käyttävät etanoiden luontaista limaa suojellakseen itseään. Se on luotettu ainesosa k-beauty-maailmassa, ja siitä on tullut suosittu, koska se voi saada aikaan huomattavia tuloksia iholla.

Etanoiden liman hyödyt iholle

Etanoiden lima on monitehtäväinen, sillä se pystyy tekemään kaikkea kosteutuksesta kollageenin tuotannon tehostamiseen, joka on proteiini, joka edistää vahvan ja nuorekkaan ihon syntymistä.

 • Kosteuttaa ihoa: Etanoiden lima on kosteuttava ainesosa, joka korjaa ihon barrier-toimintaa.
 • Stimuloi kollageenin tuotantoa: Se sisältää myös kasvutekijöitä, jotka toimivat käynnistämällä uusien ihosolujen ja uuden kollageenin kasvua. Ja kuten tiedämme, enemmän kollageenia tarkoittaa vähemmän ryppyjä ja nuoremman näköistä ihoa. Etanoiden lima sisältää myös glykolihappoa, joka on toinen tunnettu kollageenin tehostajana.
 • Rauhoittaa ärsytystä: Allantoiini on toinen etanoiden liman keskeinen ainesosa, ainesosa, jolla on parantavia ominaisuuksia, jotka lievittävät ärsytystä, silottavat ihoa ja stimuloivat solujen uusiutumista.
 • Tarjoaa välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita: Etanoiden lima sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä ravintoaineita, kuten tulehdusta ehkäisevää sinkkiä ja parantavaa mangaania. Etanoiden lima sisältää kuparipeptidejä, joiden kollageenia lisääviä ja ryppyjä vähentäviä vaikutuksia arvostetaan. Etanoiden lima sisältää myös A- ja E-vitamiineja, jotka molemmat ovat hyviä antioksidantteja.

Etanoiden liman sivuvaikutukset

Etanoiden liman sivuvaikutuksia ei ole hyvin dokumentoitu. Ihotautilääkärit tosin huomauttavat, että kuten kaikille ainesosille, ihmiset voivat olla sille allergisia. Vältä allergisia reaktioita testaamalla pieni määrä uutta tuotetta kyynärvarren sisäpuolella ennen kuin levität sitä kasvoillesi.

Miten etanoiden limaa käytetään

Tämä riippuu pitkälti iho-ongelmistasi ja siitä, mitä toivot saavasi ainesosalta. Monet ihmiset käyttävät etanoiden limaa kosteuttavaan tarkoitukseen. Tässä tapauksessa suosittelemme valitsemaan yövoiteen. (Yö on iholle loistava tilaisuus saada kosteuttavan vaikutuksen lisäksi myös muita ainesosan palauttavia ja uudistavia ominaisuuksia). Levitä joka ilta puhtaalle iholle, sillä rutiinisi viimeisenä vaiheena.

Jos aiot käyttää etanoiden limaa monikäyttöisenä anti-aging-tuotteena, käytä sitten etanaseerumia, koska niissä on suurempi pitoisuus ainesosaa. Levitä aamuin ja illoin, heti puhdistuksen jälkeen ja ennen muita tuotteita.

Usein kysytyt kysymykset

 • Mitä etanan lima tekee iholle? Etanoiden lima kosteuttaa ja stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä auttaa ihoa parantumaan ja uudistumaan.
 • Onko etanavoide hyväksi kasvoillesi? Kyllä, se on, etanavoide on monipuolinen kosteusvoide, jolla on monia ihonhoitoetuja.
 • Tukkeeko etanoiden lima huokoset? Ihotautilääkäreiden mukaan etanoiden limalla ei ole dokumentoituja sivuvaikutuksia. Sinänsä etanoiden liman ei tiedetä tukkivan huokosia eikä sen pitäisi aiheuttaa ihottumaa.